Sterk toenemende vraag op huurmarkt

De vraag naar huurwoningen groeit sterk in zowel de hoge als lage prijsklasse. Dat meldt De Telegraaf vanmorgen. De grote vraag stuwt de prijs op.

Woningzoekenden naar een duurdere woning zijn vaker onzeker door de crisis en het debat over de hypotheekrenteaftrek. Dit leidt tot een toename van de vraag naar huurhuizen in de hoge prijsklasse.

De vrije sector (vanaf 650 euro per maand) bestaat uit slechts 200.000 woningen in heel Nederland. Deze veel te kleine commerciële markt zit ingeklemd tussen de koopwoningmarkt en de gereguleerde corporatiewoningen.

Uit de jaarlijkse analyse van de prestaties van woningcorporaties blijkt dat het ook steeds moeilijker wordt een betaalbare huurwoning te vinden. Dat meldt het Centraal Fonds Volkshuisvesting (CFV). Een huurwoning komt tegenwoordig gemiddeld pas na 13 jaar vrij.

Het aantal huurwoningen van corporaties dat vrijkomt, vertoont al jaren een dalende lijn. “Het wordt daardoor vooral voor starters binnen de doelgroep van lagere inkomens steeds moeilijker om financieel passende woonruimte te vinden”, waarschuwt het fonds. Vooral in en rond Amsterdam en Utrecht is het voor huurders in spé moeilijk om een huurwoning te vinden.

Bovendien komen er steeds minder nieuwe woningen bij. In 2010 daalde het aantal opgeleverde huurwoningen landelijk met bijna 16 procent.

Bron: NVM

Kuperus Makelaardij

Wij staan voor een combinatie van enthousiasme, inzet, deskundigheid en kwaliteit! Met als belangrijkste doel: uw belangen behartigen. Of u nu de koper of de verkoper bent, u kunt op ons rekenen.

Lees meer...

Spotlight

Drachten
Hanebalken 370
Vraagprijs €124.500 kosten koper

NVM aankoopmakelaar