CDA: 'Stimuleer aflossen hypotheek'

Het CDA wil dat huiseigenaren meer gestimuleerd worden hun spaargeld te gebruiken om de hypotheekschuld af te lossen. CDA-Tweede Kamerlid Elly Blanksma zei dat woensdagavond in de Tweede Kamer bij het debat over de najaarsnota, de stand van zaken op de rijksbegroting.

Woensdag bleek uit onderzoek van ING dat steeds meer woningbezitters extra geld opzijzetten om aan het einde van de looptijd hun hypotheek af te kunnen lossen.

De oppositiepartijen PvdA, D66, GroenLinks en de ChristenUnie reageerden enthousiast op het voorstel van het CDA. D66 en ChristenUnie zijn over hetzelfde onderwerp al met een initiatiefwetsvoorstel bezig.

Volgens het CDA-Kamerlid Blanksma staat dit voorstel los van de hypotheekrenteaftrek. Blanksma zei enkel de vrijstelling van het eigenwoningforfait te willen uitbreiden. Die wet regelt een extra aftrekpost als woningbezitters meer aan eigenwoningforfait kwijt dreigen te zijn dan ze aan hypotheekrente ontvangen.

Bron: NVM

Kuperus Makelaardij

Wij staan voor een combinatie van enthousiasme, inzet, deskundigheid en kwaliteit! Met als belangrijkste doel: uw belangen behartigen. Of u nu de koper of de verkoper bent, u kunt op ons rekenen.

Lees meer...

Spotlight

Drachten
Hanebalken 370
Vraagprijs €124.500 kosten koper

NVM aankoopmakelaar