Akkoord woningmarkt

Dinsdagavond 12 februari 2013 heeft politiek Den Haag een principe-akkoord gesloten over de woningmarkt. Het pakket maatregelen moet een impuls geven aan de bouwsector en voor doorstroming op de woningmarkt zorgen. Er komen strengere hypotheekregels en de heffing voor woningcorporaties wordt afgezwakt.

Het akkoord is gesloten tussen de regeringspartijen VVD en PvdA en oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP. Vandaag wordt het akkoord verder besproken en naar alle verwachting aangenomen

Maatregelen

De volgende maatregelen staan in het principe-akkoord:
-Er komt 50 miljoen euro voor een speciaal startersfonds.
-De maximale huurverhoging wordt verlaagd van 9 naar 6,5 procent. Daardoor hoeven woningcorporaties minder af te dragen aan de staat. De heffing wordt teruggebracht van 2 miljard euro naar 1,75 miljard.
-De hypotheekregels worden versoepeld door de totale aflosperiode met 5 jaar te verlengen tot 35 jaar.
-Huizenkopers hoeven maar de helft van hun hypotheek af te lossen, eerst was dat nog de gehele schuld. Daardoor kan er wel minder hypotheekrente worden afgetrokken.
-Het BTW-tarief voor verbouwingen van 21 naar 6 procent.

Kuperus Makelaardij

Wij staan voor een combinatie van enthousiasme, inzet, deskundigheid en kwaliteit! Met als belangrijkste doel: uw belangen behartigen. Of u nu de koper of de verkoper bent, u kunt op ons rekenen.

Lees meer...

Spotlight

Drachten
De Twee Gebroeders 293
Vraagprijs €177.500 kosten koper

NVM aankoopmakelaar