Restschuld meefinancieren met NHG

Onder water

Als er bij verkoop van de woning een restschuld ontstaat, is men terughoudend om te verkopen. Dit komt met name door de onzekerheid of de bank bereid is de restschuld mee te financieren.

Huidige lening met NHG: Sinds dit jaar is het mogelijk om restschuld mee te financieren met NHG. De regeling geldt voor die mensen die op dit moment al een financiering met NHG hebben.

Maximale financiering met NHG: De financiering met NHG bedraagt momenteel maximaal € 290.000,-. Per 1 juli 2014 wordt deze kostengrens verlaagd naar € 265.000,-. In dit bedrag zitten de kosten van de nieuw aangekochte woning én de restschuld. Let op. De restschuld komt dus niet bovenop de maximale norm voor NHG

Restschuld boven normbedrag: Mocht de restschuld toch meer zijn dan het voor NHG geldende maximum, dan mag dat deel van de restschuld ook buiten de NHG-norm gefinancierd worden.

Een aankoop voor 1 juli 2014 kan gunstig zijn!

Jakob Kuperus, Kuperus Makelaardij

 

Kuperus Makelaardij

Wij staan voor een combinatie van enthousiasme, inzet, deskundigheid en kwaliteit! Met als belangrijkste doel: uw belangen behartigen. Of u nu de koper of de verkoper bent, u kunt op ons rekenen.

Lees meer...

Spotlight

Drachten
Hanebalken 370
Vraagprijs €124.500 kosten koper

NVM aankoopmakelaar