Energielabel

Energielabel verplicht!

Kuperus Makelaardij informeert u graag over het verplichte energielabel dat per 1 januari 2015 aanwezig moet zijn bij verkoop van uw woning. Verzuimt u het energielabel aan te leveren dan riskeert u een boete die kan oplopen tot € 400.

U kunt uw energielabel vanaf 1 januari 2015 aanvragen op energielabelvoorwoningen.nl. Dit doet u door met uw DigiD in te loggen. Vervolgens gaat u naar woninggegevens aanpassen, waar u maximaal 10 vragen over energiebesparende maatregelen in uw woning moet beantwoorden. Als er energiebesparende maatregelen zijn aangebracht dan moet u deze met bijv. aankoopdocumenten, foto's of facturen bewijzen en vervolgens uploaden en versturen naar een in het programma te selecteren erkende deskundige. Deze gaat de aanvraag digitaal controleren en bij goedkeuring een energielabel versturen. Dit energielabel wordt automatisch geregistreerd en dient te worden overhandigd bij verkoop, verhuur of oplevering van een woning.

Vragen over het energielabel? Kom gerust even langs of bel of mail ons.

Wij hebben inmiddels contact gelegd met een erkend adviseur die het definitieve energielabel kan opmaken.

 

 

 

Kuperus Makelaardij

Wij staan voor een combinatie van enthousiasme, inzet, deskundigheid en kwaliteit! Met als belangrijkste doel: uw belangen behartigen. Of u nu de koper of de verkoper bent, u kunt op ons rekenen.

Lees meer...

Spotlight

Drachten
Hof van Edenlaan 16
Vraagprijs €455.000 kosten koper

NVM aankoopmakelaar